Arabuluculuk

Özer & Özer Hukuk Bürosu olarak,6325 sayılı Hukuk Uyuşmazlıklarında Arabuluculuk Kanunu ile hukuk uyuşmazlıklarında alternatif ve hızlı çözüm yolu olarak öngörülen; tarafların, bir veya daha fazla arabulucunun yardımı ile bir anlaşmaya varmak için ihtilaflı meseleler üzerinde görüşme yaptıkları bir uyuşmazlık çözüm süreci olan arabuluculuk kurumu kapsamında tarafları bir araya getirerek müzakere edebilmelerini sağlayarak ve aralarındaki iletişimi kolaylaştıran ve çözüme ilişkin karar verme yetkisinin taraflarda kaldığı işbu kurum çerçevesinde ihtiyarı ve zorunlu arabuluculuk hizmetleri sunmaktayız.

Yabancılık unsuru taşıyanlar da dâhil olmak üzere, tarafların üzerinde serbestçe tasarruf edebilecekleri iş veya işlemlerden doğan özel hukuk uyuşmazlıklarının çözümlenmesinde arabuluculuğa başvurulması mümkündür. Ticari uyuşmazlıklar, sözleşmeden kaynaklı uyuşmazlıklar, boşanmanın mali sonuçları, miras ile ilgili uyuşmazlıklar, kiraya veren-kiracı uyuşmazlıkları, işçi-işveren uyuşmazlıkları, tüketici hukukuna ilişkin uyuşmazlıklar örnek olarak gösterilebilir.Dava şartı arabuluculukta (hali hazırda ilgili kanunlarda belirtilen bazı iş, ticari vetüketici uyuşmazlılarında), dava açmadan önce arabuluculuğa başvurmak zorunludur.

Taraflar ve avukatları ile arabulucunun birlikte imzaladıkları anlaşma belgesi, icra edilebilirlik şerhi aranmaksızın ilam niteliğinde belge sayılır. Arabuluculuk faaliyeti sonunda anlaşmaya varılması hâlinde, üzerinde anlaşılan hususlar hakkında taraflarca dava açılamaz.